ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Νέα

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

 • Όλα
 • 2017
 • 2018
 • 2019
 • 2020
 • 2021
 • 2022
 • 2023
Το Υπερταμείο, επενδύοντας σε ένα δικό του περιουσιακό στοιχείο, τονίζει το νέο του ρόλο ως το Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο της χώρας, επιδιώκοντας, σε επόμενο στάδιο, την προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή στην Ελληνικές Αλυκές Α.Ε..
Στο περίπτερο “Growth Pavilion”, το Υπερταμείο μαζί με τις θυγατρικές και συμμετοχές του ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους επισκέπτες της φετινής ΔΕΘ ώστε να παρουσιάσουν την πρόοδο που έχει συντελεστεί στον σχεδιασμό και την ανάπτυξή τους, αλλά και το ανθρώπινο πρόσωπο στην παροχή δημοσίων υπηρεσιών.
ΟΚΑΑ και Συγκοινωνίες Αθηνών οι πρώτες εταιρίες που ξεκινούν συνεργασία για θέματα ασφάλειας με το ΚΕ.ΜΕ.Α
Η ESG πολιτική συνοψίζεται σε ένα αξιοποιήσιμο εγχειρίδιο δράσης που στοιχειοθετήθηκε σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που ορίζονται στον Στρατηγικό Σχεδιασμό Βιωσιμότητας 2022-2024
Ο σταθμός του ηλεκτρικού και του μετρό στο Μοναστηράκι έγινε απολύτως προσβάσιμος για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), με πρωτοβουλία του Υπερταμείου και των Συγκοινωνιών Αθηνών. Με στόχο τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, υλοποιήθηκε πιλοτικό έργο προσβασιμότητας και παρεμβάσεις για την πιο ορθή εξυπηρέτηση των εμποδιζόμενων ατόμων.
«Ακαδημία Βιωσιμότητας» - εκπαιδεύσεις ESG για στελέχη σε όλες τις θυγατρικές
Εγχειρίδιο Καταπολέμησης της Σεξουαλικής Παρενόχλησης και Βίας στην Εργασία
Ένα κρίσιμο βήμα προς τη μετατροπή του Υπερταμείου σε Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο
Το Υπερταμείο δημοσίευσε την πρώτη του εταιρική Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης
Αναδείχθηκε η ΕΥΔΑΠ ως βέλτιστη διεθνής πρακτική για τη στρατηγική νερό με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα
Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και το Υπερταμείο ξεκινούν μια πολυεπίπεδη συνεργασία με στόχο την προσαρμογή της χώρας στην κλιματική αλλαγή και την ενίσχυση της ανθεκτικότητάς της και ειδικότερα των υποδομών της.
Τα Δημόσια Επενδυτικά Ταμεία, οι Διαχειριστές Περιουσιακών Στοιχείων (Asset Managers) και τα Ιδιωτικά Επενδυτικά Ταμεία (Private Equity Funds) συναντήθηκαν για να υποστηρίξουν τη Συμφωνία του Παρισιού.
Τα Δημόσια Επενδυτικά Ταμεία της Μάλτας (MGI), της Αιγύπτου (TSFE), της Γαλλίας (Bpifrance) και της Ισπανίας (COFIDES), ανακοινώνουν ότι το Υπερταμείο, το Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο, υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας χθες στη Μαδρίτη, ως νέο μέλος του Δικτύου των Δημόσιων Επενδυτικών Ταμείων Ευρώπης - Μέσης Ανατολής - Βόρειας Αφρικής (ΕΜΕΝΑ Sovereign Wealth Funds Foundation).
- Το Υπερταμείο προτίθεται να προσελκύσει και να αναθέσει τη λειτουργία του αεροδρομίου σε έμπειρους επενδυτές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. - Σε δύο φάσεις θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός. Η Φάση Α’ αφορά την κατάθεση φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος ως τις 4 Νοεμβρίου 2022. - Αλματώδης η τρέχουσα και προβλεπόμενη αύξηση των επιβατών στο αεροδρόμιο Καλαμάτας
Δημιουργώντας νέες ευκαιρίες βιώσιμης και περιφερειακής ανάπτυξης στη χώρα. Η αναπτυξιακή στρατηγική του Υπερταμείου και των εταιρειών του σε Real Estate, Υποδομές και Logistics.
Κομβικά βήματα υλοποίησης της στρατηγικής του Υπερταμείου η άμεση προκήρυξη δύο διαγωνισμών
Καθοριστικός ο ρόλος του Υπερταμείου.
ΥΠΕΡαξία για την οικονομία, το περιβάλλον και τους πολίτες
Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης και αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής Σε εφαρμογή για πρώτη φορά και το online ticketing
Το Υπερταμείο («ΕΕΣΥΠ») ανακοινώνει τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΔ (Εταιρείας Διαχείρισης Ακινήτων Δημοσίου).
Δημιουργεί ένα πρωτοποριακό Open Data Hub των δημόσιων επιχειρήσεων
• Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron, ιδρυτής της πρωτοβουλίας και ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το Κλίμα, John Kerry • Το Υπερταμείο αποκτά ενεργό ρόλο στην αναστροφή της κλιματικής αλλαγής
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός για την ανάδειξη προτιμητέας κοινοπραξίας συμβούλων αξιοποίησης του αεροδρομίου
Ημερίδα, με θέμα «Βιώσιμη Ανάπτυξη: Ο ρόλος των Δημοσίων Επιχειρήσεων και η Στρατηγική κατεύθυνσης προς το μέλλον», διοργάνωσε χθες το Υπερταμείο, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ στο εκθεσιακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».
Στόχος, μέσω της πρωτοβουλίας, η συνέχιση της στήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων
Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. («Ε.Ε.ΣΥ.Π») ανακοινώνει τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου («ΤΑΙΠΕΔ»).
Ξεκινούν οι διαδικασίες αξιοποίησης των 23 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας
Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών & Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), ευρύτερα γνωστή ως Υπερταμείο, ανακοινώνει την ένταξη της κυρίας Ανθής Τροκούδη στη διοικητική ομάδα της εταιρείας στη θέση της Διευθύντριας Επικοινωνίας.
Διαβεβαιώσεις για τους εργαζόμενους και την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της λειτουργίας της Διώρυγας.
Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (Ε.Ε.ΣΥ.Π.) χαιρετίζει την πρόταση μιας συμφωνίας-πλαίσιο στην οποία κατέληξαν το Δημόσιο και η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ
Μετά τη συμπλήρωση τριετούς θητείας τριών μη εκτελεστικών μελών Διοικητικού Συμβουλίου και της ανάγκης πλήρωσης της θέσης του Εντεταλμένου Συμβούλου, εκτελεστικού μέλους Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΔ, η ΕΕΣΥΠ, ως μοναδικός μέτοχος, εκκινεί διαδικασία για την ανανέωση ή αντικατάσταση Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για θητεία τριών ετών.
Σε συνέχεια της συμπλήρωσης της τριετούς θητείας των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου («ΤΑΙΠΕΔ»), η ΕΕΣΥΠ, ως μοναδικός μέτοχος του ΤΑΙΠΕΔ, εκκινεί διαδικασία για την ανανέωση ή αντικατάσταση των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για θητεία τριών ετών.
Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. («ΕΕΣΥΠ») ανακοινώνει τον διορισμό του κυρίου Αντώνη Δουμάνογλου στη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές Α.Ε. με άμεση ισχύ.
Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. («ΕΕΣΥΠ») ανακοινώνει τη σύσταση της εταιρείας με την επωνυμία «Συμμετοχές 5G A.E.» («Εταιρεία»), δυνάμει του άρθρο 93 Νόμου 4727/2020 (Α’ 184) και την εκλογή του πρώτου Διοικητικού της Συμβουλίου.
Η ΕΕΣΥΠ καταγράφει 4ο συνεχόμενο τρίμηνο κερδών, και συνολικά κέρδη εννεαμήνου 2020 € 28,9 εκατ., με ιστορικά υψηλό επίπεδο διαθεσίμων που ξεπέρασαν τα € 100 εκατ.
Το σημαντικότερο εγχείρημα μεταρρύθμισης
σε μεγάλη δημόσια επιχείρηση θυγατρική της ΕΕΣΥΠ
Πρώτη φορά στην Ελλάδα διαγωνισμός τεχνολογίας για την εξεύρεση καινοτόμων λύσεων σε προκλήσεις που αντιμετωπίζουν εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα
Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. («ΕΕΣΥΠ») ανακοινώνει τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Ελληνικές Αλυκές Α.Ε. με ισχύ από την Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020.
Η ΕΕΣΥΠ συμμετέχει σε κοινοπραξία κορυφαίων εταίρων από την ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα, τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα και την αυτοδιοίκηση για τη σύσταση Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας της Περιφέρειας Αττικής.
Η ΕΕΣΥΠ ανακοινώνει τα ενοποιημένα και ατομικά αποτελέσματα για το 2019, με αύξηση κύκλου εργασιών, σημαντική βελτίωση σε EBITDA και την υψηλότερη επίδοση των τελευταίων ετών στην πλειοψηφία των θυγατρικών.
Συγκέντρωση χρημάτων για το «SOCIAL PLATE»
Πρωτοβουλία διανομής οπωροκηπευτικών σε κοινωνικούς φορείς
Μια σημαντική πρωτοβουλία κοινωνικής προσφοράς στη Θεσσαλονίκη ενισχύει η Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ).
«Ξεκλειδώνοντας τις ψηφιακές δυνατότητες» Συνεχίζεται ο κύκλος διαδικτυακών συζητήσεων που οργανώνει το Δίκτυο Καινοτομίας της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) σε συνεργασία με το ΜΙΤ Enterprise Forum Greece
Ομιλία στην τακτική Γενική Συνέλευση μετόχων της ΕΥΑΘ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, έκανε η κυρία Ράνια Αικατερινάρη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ).
Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. («ΕΕΣΥΠ») ανακοινώνει τον διορισμό νέου Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. («ΕΤΑΔ»), με ισχύ από 27 Μαΐου 2020.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

 • Όλα
 • 2019
 • 2020
 • 2021
 • 2022
 • 2023
Συνέντευξη του Γρηγόρη Δ.Δημητριάδη στη Συμέλα Τουχτίδου, στο newmoney στο πλαίσιο του FinForum 2023
Συνέντευξη του Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη στη Συμέλα Τουχτίδου, στο Euronews στο πλαίσιο του FinForum 2023
Άρθρο του Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη, Διευθύνοντα Συμβούλου του Υπερταμείου, στο Βήμα της Κυριακής
Άρθρο του Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη, Διευθύνοντα Συμβούλου του Υπερταμείου, στο Το Βήμα της Κυριακής, Οικονομικός Ταχυδρόμος
Δημιουργώντας νέες ευκαιρίες βιώσιμης και περιφερειακής ανάπτυξης στη χώρα. Η αναπτυξιακή στρατηγική του Υπερταμείου και των εταιρειών του σε Real Estate, Υποδομές και Logistics.
Το Υπερταμείο σε νέα αφετηρία
Συνέντευξη του Προέδρου του Υπερταμείου, κ. Κ. Δερδεμέζη στο cnn.gr
Κοινή συνέντευξη Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη και Duncan Bonfield στο Πρώτο Θέμα. Ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου και ο ομόλογός του στο θεσμικό Διεθνές Φόρουμ των Κρατικών Επενδυτικών Funds εξηγούν τον τρόπο με τον οποίο τα κρατικά επενδυτικά ταμεία μπορούν να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη, ακόμα και στις σημερινές δύσκολες συνθήκες - Τι δρομολογείται στις θυγατρικές του Υπερταμείου με βάση το τριετές αναπτυξιακό πλάνο
Πώς τα Δημόσια Επενδυτικά Ταμεία συνεισφέρουν στη βιωσιμότητα
«Δίνουμε έμφαση τόσο σε έργα που αφορούν όλες τις θυγατρικές μας όπως είναι αυτό για την πρόσβαση σε ανοικτά δεδομένα (open data) όσο και σε προσπάθειες που αξιοποιούν τις ψηφιακές τεχνολογίες για τη δημιουργία καινοτομιών», σημειώνει στο CNN Greece ο Στέφανος Γιουρέλης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου.
Συνέντευξη του Προέδρου Δ.Σ. του Υπερταμείου, κ. Κωνσταντίνου Δερδεμέζη, στην Καθημερινή της Κυριακής
Tο CEO Initiative Book, είναι η ειδική έκδοση της πρωτοβουλίας ‘CEO Initiative Forum’ του περιοδικού Fortune. Η έκδοση περιλαμβάνει μία σειρά από CEOs της ελληνικής αγοράς, καθώς και την συνέντευξη του CEO του Υπερταμείου Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη.
Άρθρο του Διευθύνοντος Συμβούλου, κ.Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη, στο Βήμα της Κυριακής
Οι δυνατότητες του 5G θα βοηθήσουν στον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων και στην αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητάς τους επιτρέποντας την ευκολότερη διαχείριση των δεδομένων τους, ενώ θα βελτιώσουν σημαντικά τις υπηρεσίες και τις υποδομές, όπως για παράδειγμα ρομποτικά μηχανήματα σε μεγάλες υποδομές logistics.
«Το Υπερταμείο ήρθε για να μείνει, γιατί έχει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στον εκσυγχρονισμό των δημοσίων επιχειρήσεων, στη δημιουργία υπεραξίας για τις θυγατρικές του, στη διασφάλιση αναβαθμισμένων υπηρεσιών για τους πολίτες και φυσικά στη δημιουργία επιπρόσθετης αξίας για τον μέτοχό του που είναι το ελληνικό κράτος».
Συνέντευξη του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη στα «ΝΕΑ» για το στρατηγικό πλάνο του Υπερταμείου που εστιάζει στο τρίπτυχο «βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, ψηφιακός και ενεργειακός μετασχηματισμός».
Άρθρο του Διευθύνοντος Συμβούλου, κ.Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη, στην Καθημερινή
ΕΕΣΥΠ για την καινοτομία: Η Ράνια Αικατερινάρη μιλάει στο capital.gr σχετικά με τις πρωτοβουλίες του Δικτύου Καινοτομίας HCAP για συνεργασία με το οικοσύστημα των startup.
Του Κώστα Κετσιετζή
Η διευθύνουσα σύμβουλος του Υπερταμείου μιλάει για το άλμα της κερδοφορίας των θυγατρικών της ΕΕΣΥΠ και τα οφέλη για το Δημόσιο. Συνέντευξη στον Κώτση Βασίλη
Η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΕΣΥΠ, Ράνια Αικατερινάρη, αποκαλύπτει τη στρατηγική του Υπερταμείου μετά την πανδημία
Συνέντευξη στον Νίκο Χρυσικόπουλο
Συνέντευξη στο ΑΜΠΕ της Διευθύνουσας Συμβούλου της ΕΕΣΥΠ, Ράνιας Αικατερινάρη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 • Όλα
 • 2016
 • 2017
 • 2018
 • 2019
 • 2020
 • 2021
 • 2022
 • 2023
Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε μετά από Πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, η Τακτική Γενική Συνέλευση του μοναδικού μετόχου της Εταιρείας, του Ελληνικού Δημοσίου, όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τον Υπουργό Οικονομικών
Το Δίκτυο Καινοτομίας της ΕΕΣΥΠ σε συνεργασία με το ΜΙΤ Enterprise Forum Greece, ανοίγει τον κύκλο διαδικτυακού διαλόγου και συναντήσεων
Στις 25.2.2020, το Εποπτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την επιλογή και τον διορισμό του κ. Κωνσταντίνου Δερδεμέζη
H Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η αυτόκλητη Έκτακτη Γενική Συνέλευση του μοναδικού Μετόχου της Εταιρείας.
Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε μετά από Πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

SWITCH THE LANGUAGE